Avondconferenties Krinowa, Avondconferenties over Geloof of& maatschappij, Bijbelteksten

Laatste KRINOWA berichten


       Avondconferenties over geloof & maatschappij 

        “Wat het voor mij betekent”

Beter wat te streng en onbeholpen de

waarheid te spreken dan te huichelen 

       en de waarheid te verzwijgen. 

       Muzikale opluistering

 

 

     De toegang is kosteloos!                                Wees hartelijk welkom!

Steeds in zaal ‘Centrum Kumtich’ in de Keibergstraat 54 – 3300 Kumtich (Tienen) om 20u00.

 30 januari: Iedereen gelooft

We leven in een postmoderne tijd waar mensen beweren dat er geen absolute waarheid bestaat. Tolerantie is het hoogste goed voor alle ideologieën en religies. Geloof wordt nu vaak geassocieerd met geradicaliseerde godsdienstfanaten, met zinloos geweld en terroristische aanslagen. Het lijkt wel alsof geloven “slecht” is geworden. Maar zo’n geloof heeft niets te maken met de God van de Bijbel! Jezus predikte geen haat, maar verdraagzaamheid, geen wraak, maar vergeving, geen onderdrukking, maar vrijheid, geen oorlog, maar vrede. En vrede met God brengt vrede in je hart met zich mee en vrede met mensen.                                                                                                                Geloven? Ja! Tenminste als je weet op Wie je je vertrouwen hebt gesteld.

Spreker: Luc Vandevorst

Al 39 jaar verkondigt Luc het evangelie voltijds of parttime met lezingen en Bijbelstudies tot opbouw en toerusting van christenen. Hij is een veel gevraagd en begiftigd spreker. 

13 februari: Verschillend christendom?

Christenen spreken vaak over “liefde en eenheid”, maar hoe is dan het bestaan van al die verschillende kerken te verklaren? Zijn we van Gods originele Woord afgeweken? Waarom dan? Welke gevolgen heeft dit? Hoe kunnen we dit historisch verklaren? Vinden we God nu nog wel in al die richtingen? Op deze en heel wat andere vragen wordt gedurende de lezing naar een antwoord gezocht.

Spreker: John den Boer

Sinds John zijn theologische vorming in Leuven afrondde in 1979, is hij al ruim 35 jaar werkzaam als evangelist en pastoraal werker. Hij kwam, gedurende die jaren, beroepsmatig, met talrijke mensen in contact met de meest uiteenlopende godsdienstige opvattingen. Hij werd geboeid, zowel door de opmerkelijke overeenkomsten, alsook door één heel wezenlijk verschil, waar hij op deze avond vooral ook aandacht aan zal schenken…

Wij zouden het ten zeerste waarderen indien U hier beneden een reactie zou willen plaatsen. Dankuwel. Let wel geef enkel comentaar omtrent de inhoud van de site. Persoonlijke opmerkingen of vragen kunnen via het contactformulier. OPGELET, vanaf vandaag 27/01/2018 worden de spelregels voor het reageren aangepast. Iedereen, Gelovig of niet mag hier een reactie plaatsen. Persoonlijke aanvallen worden evenwel NIET geduld. Heeft U een negatieve opmerking? Zeg dan hoe dat je dit op jezelf toepast, NIET hoe een ander het moet doen. Bij niet naleving, wordt de reactie onmiddellijk naar de prullenbak verwezen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s