Avondconferenties Krinowa

Avondconferenties Krinowa


Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

Avondconferenties over

  • geloof & maatschappij
  • “Wat het voor mij betekent”
  • Wanneer ik in verwondering de
  • schepping zie die U hebt
  • voortgebracht…
  • Muzikale opluistering
  • Boekentafel “Het Goede Boek”

 

De toegang is kosteloos!

 

Steeds in zaal ‘Centrum Kumtich’ in de Keibergstraat 54 – 3300 Kumtich (Tienen) om 20u00.

08 september: De schepping: verzwegen bewijzen

Kan de ark van Noah echt hebben bestaan? Konden mensen in die tijd een zeewaardig vaartuig bouwen, en vooral: Was er dan plaats voor alle dieren die ooit hebben bestaan? En waren daar dan ook dino’s bij? Zijn dino’s hetzelfde als draken? En hoe zijn die dan aan hun einde gekomen: door een massale uitsterving? Vanwaar komen de verschillende mensenrassen op aarde? En worden er bewijzen voor de schepping verzwegen?

Spreker: Jos Philippaerts groeide op in een typisch Limburgs gezin met katholieke achtergrond, en reeds van kindsbeen af was hij gefascineerd door de natuur en de natuurwetenschappen. Een logisch gevolg was dat hij scheikunde ging studeren, eerst aan de Limburgse universiteit en later in Antwerpen, waar hij ook een doctoraat in de scheikunde behaalde. Tijdens die studies werd zijn interesse ook gewekt voor het ontstaansvraagstuk van de mens, en van het leven, waarbij hij zelfs de cursus evolutie aan de Antwerpse universiteit volgde. Uit dat vergelijkend onderzoek met zijn verrassende, maar toch ook wel erg controversiële conclusie ontstond toen de vzw CreaBel, wat staat voor creationisten in België, nu reeds meer dan 20 jaar geleden. Sinds die tijd is hij niet meer opgehouden met in Vlaanderen en ook in Nederland, door middel van lezingen en debatten, mensen te wijzen op de echte oorsprong van het leven, alsook het ontstaan van de mens. Jos is gelukkig getrouwd en trotse vader van drie kinderen.

22 september: Gods heiligheid

Gods heiligheid. Wat mag dat voor iets zijn? Geen bekend begrip in onze tijd. Dat God heilig is betekent dat Hij heel anders is dan wij zijn. Hij is zo anders dat je er maar moeilijk hoogte van kunt krijgen. Het is vooral in de Bijbel dat we een beeld krijgen van wie Hij nu eigenlijk is. En als we de moeite nemen om ons daarin te verdiepen, leren we een God kennen die je doet uitroepen: ‘Wauw!’ Daarom willen we deze avond samen op weg gaan om iets van deze God te ontdekken.

Spreker: Marcel Casier is getrouwd met Willemien. Het geloof heeft hem van kind af erg geboeid en hij is ook twee jaar seminarist geweest. Maar het was pas na een lange zoektocht dat hij theologie ging studeren aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven). Nu is hij sinds een vijftal jaren predikant van de Evangelische Kerk Leuven. Het is zijn verlangen om samen met anderen steeds meer te groeien als leerling van Jezus Christus. Steeds meer is hij er van overtuigd dat wat de Bijbel ons leert over God en Jezus Christus wel waar moet zijn omdat het te groot en te mooi is om door mensen bedacht te zijn. Dit geloof wil hij graag met iedereen delen.

© Evangelische kring Tienen

 verneem meer over Krinowa >>>>KLIK HIER<<<<

MAAR >>>>>vergeet niet om terug te keren naar de site om de rest te verkennen https://tektienen.com/

Wij zouden het ten zeerste waarderen indien U hier beneden een reactie zou willen plaatsen. Dankuwel. Let wel geef enkel comentaar omtrent de inhoud van de site. Persoonlijke opmerkingen of vragen kunnen via het contactformulier. OPGELET, vanaf vandaag 27/01/2018 worden de spelregels voor het reageren aangepast. Iedereen, Gelovig of niet mag hier een reactie plaatsen. Persoonlijke aanvallen worden evenwel NIET geduld. Heeft U een negatieve opmerking? Zeg dan hoe dat je dit op jezelf toepast, NIET hoe een ander het moet doen. Bij niet naleving, wordt de reactie onmiddellijk naar de prullenbak verwezen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s